Onderhoud aan een huis is erg belangrijk

Ondanks de kosten van onderhoud blijft het enorm belangrijk dat een huis goed onderhouden wordt. Als een huis niet periodiek onderhouden wordt, kan er achterstallig onderhoud ontstaan. In het geval van achterstallig onderhoud is onomkeerbare schade en dreigen hoge kosten.

De kosten van achterstallig woningonderhoud

De kosten die benodigd zijn voor woningonderhoud waarbij de woning achterstallig onderhoud heeft zijn nog vele malen hoger. De woningeigenaar dient rekening te houden met een bedrag tussen de €2.000,- en €10.000,- aan reparatiekosten voor een appartement.

Onderhoudsplan

Het opstellen van een onderhoudsplan kan helpen bij het in kaart brengen van welke klussen u op welke termijn laat uitvoeren en wat de bijbehorende kosten zijn. Hou er rekening mee dat hoe ouder een huis is hoe groter de kans op hogere onderhoudskosten. Een nieuwbouwhuis heeft in principe minder onderhoud nodig. Als uw woning een monumentaal pand is heeft u wellicht recht op subsidie en komen niet alle kosten aan onderhoud voor uw rekening.

Subsidie woningonderhoud

Weten of je subsidie kunt krijgen voor het onderhoud van jouw woning? Projecten voor particuliere woningverbetering zijn meestal te vinden op de website van uw gemeente. Een aantal gemeenten geeft subsidie voor energiebesparende maatregelen. Raadpleeg de energiesubsidiewijzer.

Btw-tarief: 9 % in plaats van 21 %

Voor bepaald woningonderhoud betaal je 9 % btw in plaats van 21 %. Dit geldt alleen als jouw woning ouder is dan twee jaar. De volgende klussen komen hiervoor in aanmerking:

  • Schilderen
  • Stuken
  • Behangen
  • Schoonmaken

Buzz bouw onderhoud service

Voor meer informatie over onderhoud en verbouwen door Buzz bouwbedrijf, Neem dan contact met ons. Via het e-mailadres: info@buzzbouw.nl of bel ons op telefoonnummer 024 – 23 40 777.

Onderhouden woning behoudt waarde

Een woning die goed wordt onderhouden behoudt haar waarde of stijgt zelfs. Schilder jaarlijks het houtwerk, laat de CV-ketel ieder jaar controleren en schoonmaken, plaats nieuwe kozijnen als de oude aan vervanging toe zijn, isoleer de muren, neem dubbele beglazing als u nog enkel glas heeft. Voorbeelden van klein en groot onderhoud, aan de binnen- en buitenkant, die allemaal bijdragen aan de waardevastheid van uw woning. Sommige woningverbeteringen dragen ook bij aan een betere isolatie van de woning wat uiteindelijk een besparing op uw energiekosten oplevert.

Woningonderhoud door Buzz bouwbedrijf

Buzz bouw is de specialist voor het volledige onderhoud van uw woning of bedrijfspand. We zijn werkzaam in Arnhem en omgeving en zijn gespecialiseerd in de levering en het onderhoud van ramen, deuren, kozijnen en bijkomende schilderwerkzaamheden. Indien u hoge eisen stelt aan uw wooncomfort en geen doorsnee oplossing wilt dan is Buzz bouwbedrijf voor u de beste keuze.

Meer informatie download Buzz bouw brochure..

Service-Brochure.PDF